26.11.2013

On hiljaisuus niin täydellisen hiljaista
Hiljaisuus.
Väritön maisema, putoavien lehtien havina. 
Hiuksiin tarttuva kylmä tuuli ja höyryävä hengitys. 

Metsän vihreys, lintujen laulu ja aurinkoiset kesäpäivät ovat jääneet taakseni. Pakkanen tanssii kevyesti ilmassa - verhoten hitaasti jäätyvän maan valkeaan lumihuntuun. Lehtien pinnoilla helmeilee jääkiteitä, roudan vangitsemat heinät katkeilevat jalkojeni alla. Käännän katseeni kohti puhtaan valkoista, pilvien peittämää taivasta, joka ennen loisti kirkkautta virheettömällä sinisyydellään.
Viimeiset valonsäteet kajastavat heikosti metsän takaa. Horisontti hohtaa vielä hetken kirkkaana, ennen kuin Aurinko painuu lopullisesti mailleen. Maisema ympärilläni alkaa hämärtyä, ja huomaan kynttilöiden syttyvän yksi kerrallaan ikkunoihin. Käännyn ympäri ja lähden seuraamaan omia, hankeen painuneita jalanjälkiäni. Kuljen ohi uinuvan muurahaispesän, yli kaatuneen puunrungon, ali lehdettömän oksiston. Kuulen takaani vaimenevan puron solinan, edestäni askel askeleelta lähestyvät liikenteen äänet. Hiljaisuus jää taakseni.

Pysähdyn.

Pienet, hennot hiutaleet leijailevat hiljalleen kohti maata. 
Tunnen pakkasen kiristyvän.

Talvi on täällä.
Ps. Mulle on sanottu siitä, että valokuvausblogeissa painotetaan yleensä lähes kokonaan niihin kuviin, eikä tekstiosuudet oo sillon kovin pitkiä. Mää tein vähän aikaa sitten muutamia postauksia ihan vaan parin rivin teksteillä, mutta jotenkin tuntu, ettei ne kuvastanu mua ollenkaan. Mä rakastan valokuvausta ja tän blogin teema on edelleenkin vahvasti sidoksissa siihen, mutta toinen asia, joka on oikeestaan yhtä lähellä mun sydäntä, on kirjottaminen. Tykkään tosi paljon kuvailla asioita, tapahtumia, ympäristöä ja mun ajatuksia vähän kaunokirjalliseen tyyliin. Kirjotan tällä hetkellä omaa fantasiaromaania (niinkun oon täällä aiemmin kertonutkin), ja tää on jotenkin tosi ristiriitasta, koska oikeesti luen tosi vähän kirjoja. Pointti oli kuitenkin se, että en halua laittaa postaukseen pelkästään ensiks muutamia kuvia peräkkäin ja sen jälkeen niiden alle teksti "eilisen kuvausreissun saldo". Haluan ennemmin heittää ne kuvat tänne ja lisätä väleihin tän ja edellisen postauksen tapaan pieniä tekstejä - ikäänkun ne olis jonkinasteinen kehyskertomus liittyen niihin kuviin ja niiden ottamiseen. Aina sitä inspiraatiota/jaksamista kirjottamiseen ei kylläkään löydy, mutta jos niitä vaan yhtään on, aion jatkossakin tehä postauksia välillä samalla tyylillä :)

JA AINIIN.

100 lukijaa.

En tiiä mitä sanoo. Ootte ihania. Nyyh.

45 kommenttia:

 1. Sun kuvat on niin sanalla kuvaamattoman hienoja ! :D

  VastaaPoista
 2. muokkaatko kuvissas noita vesiä tollaseks sumeeks ku sulla on joka kuvassa ne tollasia jänniä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en, käytän ND-harmaasuodinta laajakuvaobjektiivissa + 30 sekunnin valotusaikaa :)

   Poista
 3. oi, mahtavia kuvia ja noi tekstit on kauniita ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva kuulla että tykkäät :) kiitos!!

   Poista
 4. Upeita kuvia jälleen kerran! :-) Käytätkö yleensä kamerajalkaa tai jotain tukea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti! :)) joo käytän, en mä käsin sais sitä kameraa paikallaan pidettyy 30 sekunnin ajan :D näissäkin kuvissa ekassa ja vikassa se jalusta on ollu vaan aika syvällä vedessä, joten on pelottanu törkeesti et millon se ottaa ja kaatuu kamera mukanaa :D

   Poista
 5. Vau kuinka upeita kuvia! Oot taitava :)

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia♥ sää sit aina vaa onnistut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos <3 hahah voi eikä, en kyl todellakaan aina :D mun kamerassa on aina vähintään 200 kuvaa joista sitte ehkä max 5 päätyy muokattavaks :D

   Poista
 7. Todella todella kauniita luonto kuvia sulla blogi täynä. :) Ja kiitos mun blogin seuraamisesta. :)

  VastaaPoista
 8. Wau, tosi upeita kuvia ja kirjotat mielettömän kivasti ((:

  http://sallajohanna.blogspot.fi

  VastaaPoista
 9. Sullon kiva kirjoitus tapa, luin pari tekstiä tästäpäivästä taaksepäin ja aivan ihania kuvia! liityin lukijaksi myös! c:

  http://voice-insidemy-head.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. Kiitti paljon ku liityit mun blogin lukijaksi c: sun kuvat on iha huippua! pakko mullaki liittyy sun blogin lukijaksi:)

  VastaaPoista
 11. Siis nää kuvat on niin upeet! Ekaks en meinannu uskoa että otit ne itse... Sä oot kaunis ja vaikka ei kirjoitusta ole paljoa se koskettaa todella paljon. Liityin! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi eikä, ihana kommentti! kiitos ihan hullusti!<3

   Poista
 12. wow! oon oikeeesti aivan sanaton! Noi kuvat on uskomattoman hienoja! Miten opettelit kuvaamaan? Huomaa että osaat oikeasti kuvata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. apua, mä meen ite sanattomaks :D kiitos! :) hmm, no :D mä sain joululahjaks kasiluokalla järkkärin ja alussa se oli vaan semmosta täysautomaatilla räpsimistä. jossain vaiheessa iskä kuitenkin sano jotain et "nää jotkut kuvat on oikeesti ihan taiteellisia" ja sain siitä semmosta motivaatiota ja oma näkemys alko kehittyä. sitten pikkuhiljaa kun varusteet parani ja tekniikka kehitty ja opettelin et mitä tarkottaa aukko ja suljinaika ja mikä merkitys jalustalla ja filterillä oikeesti voi olla, niin siitä alko sit sellanen kunnon opettelu kuvaajaks :D

   Poista
  2. :) ois kiva jos tekesit joskus vaikka jonkun näkösen postauksen tommosesta et juurikin mitä kaikki tarkottaa selkokielellä ku ainakin itse olin alussa hakoteillä ja nyt alan hahmottaa jo asioita paremmin. Lukijan sait! Kiitos kun liityit mun blogin lukijaks kans;)

   Poista
  3. joo, tää olis tarkotus! :) multa onkin pyydetty postausta siitä että mistä tää kaikki lähti ja että kirjottasin valokuvauksesta ylipäätään :) aattelin seuraavaks tehä semmosen! :)

   Poista
 13. wonderful pictures! Im from italy and im so in love with your country!
  :)

  new follower :)
  come and say hi: Alice's Pink Diary

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. wow! :) thank you so so so much! I've been to Italy once and if you go and check my previous post, you'll see there a picture of a sunset - it was taken in the northern Italy! :) I looooved that place!

   Poista
 14. Mulla on semmonen tutina, että oon käynyt aikaisemminkin jo selailemassa blogiasi, mutta en tiedä miksi en ole jäänyt lukemaan. Nyt kun uudelleen eksyin tänne, niin sait minusta kyllä ehdottomasti uuden lukijan! Sen lisäksi, että osaat kuvata hyvin niin osaat myös kirjoittaa! Tekstiäsi lukee mielellään ja kuvia katselee ihaillen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun tutkin tarkemmin, niin kyllähän minä olen lukijalistallasi ollut kokoajan, mutta jostain kumman syystä en saa ilmoituksia uusimmista postauksistasi! Ja siksi blogisi on jäänyt minulta unholaan! Ihme juttu... :s

   Poista
  2. aijaa, hassua :D no jos ei muuten toimi niin seuraa vaikka bloglovinissa :) muthei kiitos hirmusesti! :)

   Poista
 15. Ihnia kuvia taas <3

  ~ http://ganbattedesuka.blogspot.fi

  VastaaPoista
 16. Voi ei, ihan törkeen hienoja kuvia!

  VastaaPoista
 17. Voi mä tykkään sun kirjoitustyylistä, koska se tosiaan on aika samanlainen kuin omani! :D Noi kuvat on tosi kauniita ja luo sellasta tiettyä tunnelmaa jota en osaa kuvailla :)

  VastaaPoista
 18. Uskomattoman hienoja kuvia ja ihana teksti!! :)

  http://followingmydreams-josefina.blogspot.com

  VastaaPoista
 19. Ihan olen shokissa miten uskomattomia kuvia blogistasi löytyikään! Oli pakko liittyä lueskelemaan sua :-)

  VastaaPoista
 20. Kiitos! Olin jo lähes luopunut toivosta, etten koskaan löydä blogia, mihin oikeasti jaksaisi jäädä lukijaksi. Olet siis ensimmäinen. Aivan uskomattoman hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi apua, kiitos ihan ihan ihan hullusti! <3

   Poista
 21. Vau! Nää kuvat on ihan uskomattomia! Siis, mietin vieläkin että millä hemmetillä oot saanu noista kuvista noin kauniita! Oot tosi lahjakas!!! :)))

  VastaaPoista

Nikon D7000
Nikon D800

Ellei toisin mainita, on jokainen tällä sivulla esiintyvä kuva itse ottamani ja täten siis suojattu tekijäinoikeuslain mukaisesti.