Valokuvaus

HUOM. Ellei erikseen mainita, on jokainen blogissani esiintyvä kuva itse ottamani ja täten siis tekijänoikeuksien nojalla kopioinnilta suojattu. 


Copyright Kati Heinämäki

Kuvat vuosilta 2011-2013

19 kommenttia:

 1. Ihan super hienoja kuvia! Oon tuijotellu näitä täällä vaikka miten kauan. Oot ihan tosi taitava :)

  VastaaPoista
 2. millä asetuksilla saat noin hyviä kuvia tähdistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ensinnäki sanottava että suomessa (varsinki näi kaupunkialueella) tähtien kuvaaminen on todella vaikeeta (milkywaykaan ei näy samalla tavalla), mulla on ainoot tähtikuvat otettu merta vasten. että lapissa tai jossain ihan syrjässä voi onnistuu :D koska sitä sanotaan että vaikka näyttäis omaan silmään ihan pimeeltä, niin pitää ajaa vielä siitä tunti eteenpäin että on ihan pilkkopimeetä, että noi kuvat onnistuis. mutta asetukset :D ensinnäkin, pitkä valotusaika (30sec) - mutta ei saa olla liian pitkä. jos on yli 30sec niin alkaa tulla star traileja. sitten ISO-arvon pitäis olla yleensä aika korkee jos tahtoo saaha näkymään kaikkee semmosta mitä paljaalla silmällä ei erota (en ees tajuu miten mulla on onnistunu saada milkyway näkymään vaan ISO 320:llä, kun yleensä vastaavat arvot ollu jotain >1600). f-arvo riippuu ihan pimeydestä, mutta ite oon käyttäny näköjään arvoo 4. mut voin sanoo että noi mun asetukset ei todellakaan oo mitkään ihanteelliset ja jokainen tilanne on erilainen, mutta jos googlaat "astrophotography" tai "star photography" niin tulee varmaan tosi hyviä ohjeita :) oon tässä väijyny jotain iltaa millon olis kirkas taivas, että voisin ajella vähän kauemmas kuvailemaan ja opetella vähän enemmän tosta :D toi Rodoksella otettu Milkyway-kuva oli mun eka jotenkin onnistunu koskaan ja sitäkin on pitäny valaista tosi paljon, että ne tähdet erottuu kunnolla. ja ite kuvailin jpeg muodossa mutta raw olis parempi.

   Poista
 3. oot tosi taitava kuvaamaan :) mikä kamera sulla on?

  VastaaPoista
 4. Naaaa niin paljon alemmuuskompleksia näistä kuvista ;_; Täydellisiä. Montako vuotta oot kuvannu/kauan sulla meni oppia tuntemaan sun kamera kunnolla ja opetella silleen se ''tuntuma'' niistä asetuksista? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitos hirmusesti! :) mut ei mitään alemmuuskomplekseja, höpöhöpö :) oon kuvannu nyt 3 vuotta ja menin alkuajat ihan täysautomaatilla + satunnnaisesti jotain omia säätelyitä, että vasta tossa ehkä vuos sitten aloin kunnolla opetteleen eri asetuksia ja niiden merkitystä :)

   Poista
 5. sun kuvat on tosi hienoja!! mistä toi 17. on otettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiiiiiitos!! :) jos laskin oikein ja meinasit tota "vesiputousta" niin Jyväskylän Keljosta :D

   Poista
 6. ihan älyttömän upeita kuvia! http://taavatuulia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Miten sä osaat?! Noi kuvat on ihan mielettömiä, ja toivoisin, että mäkin oppisin joskus ottamaan noin upeita kuvia! Oon ite kuvaillu parisen vuotta canonin kameroilla, ja onhan sitä kehitystä pikkuisen tapahtunut :) Miten saat kuvasi näyttämään noin upeilta, olisiko sulla vinkkejä onnistuneisiin valokuviin? Muokkaatko niitä paljon, ennen kuin lisäät ne tänne blogiin, vai ovatko ne muokkaamattomia? Minkänimistä kuvanmuokkausohjelmaa käytät, onko se maksullinen? :) Sun kuvat ovat vieläpä ihanan tarkkoja, toisin kuin mun kuvat toisinaan :D Käytätkö kuvanvakaimellista objektiivia? Ja käytätkö manuaali vai automaattitarkennusta? :) Harmi, että minun kamerani on erimerkkinen, niin sinä et varmaan osaa neuvoa sen käytössä aivan samalla tavalla, ellet sinä ole sattumoisin käyttänyt canonia koskaan? :) Anteeksi tämä kysymystulva, mutta uskon, että sinä osaat auttaa minua :) Olet ihan huippu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi eikä apua, kiitos ihan älyttömästi ihanasta kommentista <3<3 älä pahottele kysymystulvaa, vastailen enemmän kun mielelläni!!

   kehitys tapahtuu pikkuhiljaa, sellanen tietynlainen "silmä" vaan kehittyy siihen hommaan :D esimerkiks että kattoo tarkemmin sitä, mihin kohti horisontin asettelee ja et missä kohti kohteen pitää olla tasapainon kannalta (kultanen leikkauspiste yms) :)

   hmm... vinkkejä onnistuneisiin kuviin.. :D ehkä toi yllämainittu ainakin, mutta sen lisäks sit tietysti horisontti suoraan ja rajaukset sillain, että ei koskaan nivelkohdista poikki ihmisiä kuvattaessa (ettei katkea suoraan polvista). kohde kannattaa yleensä asetella muualle kun keskelle, esimerkiks jompaan kumpaan laitaan ja sitten katsoa, että valo tulee sieltä päinvastaisesta suunnasta kohteeseen nähden :) loppusilaus tulee kyllä yleensä sit just muokkaamalla. joitakin kuvia muokkaan paljon (esimerkiks yhdistelen kahdesta eri kuvasta), joitakin tuskin yhtään. mä käytän adobe photoshop elements 10:tä ja Lightroom 5:tä, molemmat on maksullisia - ei tosin sieltä kalleimmasta päästä :) tarkentelen kuvia yleensä vielä enemmän niissä ohjelmissa, siitä ehkä osittain johtuu tuo terävyys :D ja joskus käytän vakaimellista, mulla on joissakin objektiiveissa automaattisesti stabilizer päällä :D tarkennan aina manuaalisesti :)

   oon käyttänyt kavereiden canoneita, että osaan ehkä (huom. vahva ehkä :DD) neuvoa, jos kysyt jotakin :D toivottavasti tästä oli kuitenkin jo jotain apua! :) kiitos vielä kerran ja anteeksi, että vastauksessa kesti<3

   Poista
  2. niin ja sitä vielä, että älä sinä suotta kadehdi :D mää en pidä itteeni sillain mitenkään erityisen hyvänä, mutta oikeesti aivan älyttömän ihana kuulla, että joku arvostaa mun kuvia noin paljon<3

   Poista
 8. Ihana vastaus! Osasit neuvoa sellasia asioita, joita en ole edes kuullut, kaikissa oppaissa höpötetään aina pikkutarkoista asetuksista, mutta mitä väliä niillä on, jos perusasiat ei oo kunnossa? :) Kiitos että vastasit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eipä mitään, aina saa kysellä ja vastaan niin hyvin kun osaan! :)) <3 ja sitten vielä semmonen pieni vinkki jos kuvailet ihmisiä: 1) tarkenna aina silmiin 2) kuviin tulee aina semmonen kiva efekti jos pidät esimerkiks jotakin lehtee tai kukkaa lähes linssissä kiinni siellä kuvan reuna-alueilla :D sellanen sumee pläntti johon kamera ei tarkenna you know :DD hyödynnän välil tyylii saniaisia ja näytän ihan kämäseltä kun mulla on suussa joku hiton karahka ja asento on sellane et näytän siltä jotta oisin suunnillee kyykkypaskalla xD musta pitäs saaha kuvia kuvanottohetkillä :DD

   Poista

Nikon D7000
Nikon D800

Ellei toisin mainita, on jokainen tällä sivulla esiintyvä kuva itse ottamani ja täten siis suojattu tekijäinoikeuslain mukaisesti.