29.12.2013

Photography on a Rainy Day

Alan pikkuhiljaa turhautua tohon säähän :D Kellonajasta riippumatta aina yhtä pimeetä, sateista eikä yhtään lunta - toisinsanoen: ei mitään mahollisuuksia kuvata. Yritin käydä toissapäivänä räpsimässä muutaman otoksen pihalla, mutta just kun olin pääsemässä vauhtiin, alko taas vaihteeks sataa. Pään seinään hakkaamisen lomassa sain kuitenkin pienimuotosen inspiksen tän postauksen aiheesta - mitä valokuvaaja voi oikein tehä sillon, kun pihalla näyttää yhtä pimeeltä kun kanalassa yöllä (xd).

Argh, the weather here is so frustrating at the moment. It's dark and rainy all the time (and no snow at all) no matter what the time is - so in other words: I have absolutely nothing to shoot. I tried to take a few photos the day before yesterday but it started to rain again quite quickly. However, I'm pretty sure I'm not the only photographer facing these problems so I decided to write a short post about the objects you can shoot in spite of the bad weather.

1. Silmäkuvat


Aika kliseinen kohde, mutta makro-objektiivi tuo niihin kuitenkin jotain uudenlaista fiilistä, kun saa noi iiriksen yksityiskohdat näkymään tarkemmin :)

Eye Photography - Yeah, it's quite a cliche, but by using a macro lens you can bring out the details of the iris and thus make the photo look a bit different.


2. Vesipisarat


Haha, kuvailin näitä yhteen aikaan ihan hullusti! Helppo kohde, mutta lopputulos on oikeestaan aina ihan mielenkiintosen näkönen, kunhan vaan on tarkennus kohdillaan :)

Water drops - Haha, I shot these all the time a few years ago. An easy object - but almost always quite an interesting result (as long as the focusing is in the right place).

3. SelfietPahottelen vanhaa kuvaa, en ehtinyt ottaa uutta tätä postausta varten. Selfiekuvat on hyvä ratkasu sillon, kun kalenteri on sille päivälle lusmuilua täynnä, eikä malleja oo näköpiirissä. Oikeestaan se on ihan rentouttavaa, kun voi vaan sotkee naamansa kerrankin ihan täysin ja näyttää semmoselta Kate Mossin täydelliseltä vastakohdalta :D

Selfies - the best solution when your schedule is empty and all your models have vanished into thin air. Actually, it's quite relaxing to make yourself look like the complete opposite of Kate Moss.

4. PhotoshoppausViimesenä muttei vähäisimpänä - jos ei vaan yksinkertasesti keksi sisällä mitään kuvattavaa (eikä tahdo alkaa viritellä sateensuojia kameralle), vanhojen kuvien muokkaus on ehkä se varteenotettavin vaihtoehto siinä vaiheessa. Ja oikeestaan se on ihan hauskaa, koska joskus voi löytää jotain vanhoja kovalevylle unohtuneita kuvia, joita ei ees muista ottaneensa.

Last but not least - if you just possibly can't think of any objects to shoot inside (and you aren't willing to start setting umbrellas and shelters in order to keep your camera protected from the rain), then I suggest you to start glancing through all your old photos. Editing them can be pretty fun also because sometimes you just might find photos from the hard disk you don't even remember you've taken.


Ps. Koin eilen ihan tajuttoman ihanan yllätyksen huomatessani, että teidän lukijoiden määrä on lisääntynyt lyhyessä ajassa ihan huimasti. Iso kiitos tästä kuuluu kyllä Inalle, jonka blogin kautta aika moni löysi tiensä tänne :) Kiitos teille kaikille, olette ihania <3

Yesterday I noticed that the number of my followers had increased a lot in a very short time. Firstable, I want to say a massive thank you to Ina, via whose blog quite many of you had found mine. And secondly I want to thank every single one of you; you make my day everyday!


26 kommenttia:

 1. Siis ei jumalauta nää kuvat on ihan uskomattomia!!:o Ihan ku satumaasta! Tää blogi kyllä kuuluu mun lempi blogeihin!!:)

  VastaaPoista
 2. voooou toi silmä :o uskomattoman näköinen!

  VastaaPoista
 3. Aivan upeita kuvia taas kerran (ei oo sulla postausta, jossa ei olis upeita kuvia..)! Hyvää työtä, oot kyllä taitava tapaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. iso kiitos taas kerran <3 te kaikki ihanat kommentoijat piristätte mun päivää aina! :)

   Poista
 4. Noi kaks ekaa kuvaa varsinkin! Ihan huikeita, wau! :----)

  VastaaPoista
 5. Upeita kuvia! Itse tykkään kovasti kuvailla vesipisaroita, mutta en ole ikinä saanut niihin tuommoista väriä. Teitkö tuon ihan photoshoppaamalla vai onko väri "aito"?

  Taisi aika moni löytää tiensä tänne inan blogin kautta, ainakin minä löysin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) vesipisarat on parhaita :D tuo mun kuva on shopattu Lightroomissa, en mä tollasia värejä osaa aidosti saada aikaan :D

   niin mä vähän aattelinkin kun päivässä tuli 30-40 lukijaa lisää :D :D

   Poista
 6. Tunnistan itteni näistä kohdista:D vesipisaroita tosin en oo testannut kuvata, täytyypi koettaa sitäkin!;) Upee toi missä on kesä ja talvi samassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos!! :) ja hahah, high five :D suosittelen kokeilee, parasta
   ajanviettoo istuu keittiössä puristelemassa märkää tiskirättiä kuiviin johonki äitin vedellä täytettyyn leivontakulhoon xD

   Poista
  2. Itse kuvaan vesipisarakuvat laittamalla suihkun hanan tiputtamaan ja siihen alle vedellä täytetyn kulhon. On muuten tosi helppoa silloin säädellä kaikki kameran asetukset!

   Poista
  3. haha, ehkä vähän kätevämpi tosiaan tolla sun tavalla kun mun tiskirättiviritelmillä :D:D

   Poista
 7. sulla on kyllä tosi upeita kuvia sun blogissa, ja varsinkin sun photoshoppaustaidot näyttää tosi paljon ammattimaiselta jäljeltä. Kuulun myös siihen joukkoon joka löysi sun blogin Inan blogin kautta. Oon ite kans harrastanu valokuvaamista muutamia vuosia, ja nykyisen koulun jälkeen jatkan jatko-opintoja valokuvaajaksi.
  Tykästyin kyllä tosi paljo sun blogiin, ihania kuvia.

  www.tiia-valokuvaa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitos! :) vau, onpa kiva kuulla! valokuvaus on kyl ihana harrastus :) käyn tsekkaamassa sun blogin!

   Poista
 8. Wau! Ihan mahtavia kuvia jälleen!!

  http://fashionsivu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 9. Eksyin myös itte sun blogiin inan kautta haha.... Ja oikeesti, lumosit mut! Selasin sun postauksia melkein vuoden taaksepäin, lukien _kaikki_ ! Oot kehittyny ihan uskomattoman paljon, huhhuh mikä muutos sekä valokuvissa että postauksissa muutenki. Ja sun kuvat on nykysin niin uskomattoman hienoja, apua♥ Osaisimpa itteki muokata noin hienosti, ehkä vielä joskus ku jaksais vaan harjotella! ;) Tuntuu vaan ettei oo aikaa kuvien muokkailuun ku harvoin, joten iha ymmärrettävää ettei kehity kun ei teekään haha... Mutta wow ja kiitos tästä, sain uutta inspiraatioo ja varmast jään lukemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi apua, kiitos ihan hullusti! <3 hahah noi muokkaukset mitä teen on oikeestaan vaan erilaisten kokeilujen tuloksia, taidoista en siis niinkään tiiä :D mutta jeps, totta, harjotteluahan se nyt vaatii joka tapauksessa ja paljon :D se on vaan mokoma niin törkeen aikaavievää :( jasiis - ei mullakaan sitä aikaa välttämättä olis, mun keskittymiskyky on vaan niin bebanderista että päädyn vaan jotenkin aina photoshopin ääreen xD

   Poista
 10. Nää kuvat on ihan huikeita ja kiva postaus muutenkin! :) tosta selfie-kohdasta semmosta kysyisin, että oisko sulla jotain vinkkiä oikeeseen kohteeseen (eli tässä tapauksessa itseen) tarkentamiseen? ite kun yritän ottaa tollasia kuvia, niin en oikein tiedä mihin kohtaan tarkennus osuu ja se menee sitten aina vaan tsäkällä oikein, eli noin 99% kuvista on sellasia missä näyn sumeena, kun tarkotus oli olla terävä :D kylläpäs kuulostaakin tyhmältä tää kysymys haha toivottavasti ymmärsit pointin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitos! :)) joo haha, ymmärsin kyllä eikä oo yhtään tyhmä kysymys! :D hmm, mitenköhän mä tän selittäisin...

   1) No siis ensinnäkin käytä manuaalitarkennusta; kato että sekä objektiivin että kameran rungon tarkennusnäppäin on M-asennossa.
   2) Mää ite otan noi selfiet sillä tavalla, että käytän jotain itteni "korviketta" tarkennusvaiheessa :D Pihalla otetuissa kuvissa se voi olla puu tai joku tämmönen, riippuu paikasta - sisällä vastaavasti vaikka joku hyllyn reuna :D Sit kun otan sitä kuvaa itestäni, meen täsmälleen samaan kohtaan kun missä se mun korvike on ollu :D Sillon se tarkennus yleensä osuu aika tarkalleen oikeeseen kohtaan tai on ainakin tosi lähellä sitä. Hienosäädöt teen vaan sit sillain että kokeilen mennä joko ihan vähän eteen- tai taaksepäin ja käyn tsekkaamassa kamerasta, että mikä kohta antaa kaikkein tarkimman lopputuloksen. Ja sen jälkeen sitten vaan merkkaan sen paikan jotenkin, ettei tuu kauheesti liikuttuu siitä poispäin :)
   3) Moni kuvaaja antais varmaan jotain vinkkejä f-arvon merkityksestä (tarkentaako vaan yhteen tiettyyn kohteeseen vai sitten laajemmin (suuri aukkoarvo) ), mutta oikeestaan mää en ite koskaan mieti sitä. Käytän yleensä aika pientä f-arvoo selfiekuvissa (jotain 4), koska sillon se valovoimasuus on paras.
   4) Jos ei vaan yksinkertasesti onnistu, voi pyytää jotakin toista tarkentamaan sen valmiiks siihen kohtaan, missä ite on sillä hetkellä :)
   5) Objektiivista itestään yleensä näkee vähäsen suuntaa (http://www.kamera-lehti.fi/images/tuotekuvat/orig/Nikkor_DX_10-24.jpg) , että missä kohti sen tarkennuspisteen pitäis olla. Tossa kuvassa kun on toi ääretön, niin siinä näkyy sitten ft ja m vasemmassa reunassa. Mä yleensä katon siitä m-kohdasta vähän, että kuinka kaukana mä suunnilleen oon siitä kamerasta. Silläkin tavalla pääsee yleensä suht oikeeseen lopputulokseen :)

   Muthei, pakko sanoo että mä tiiän niin hyvin ton tunteen, kun ei vaan löydy se oikee tarkennuskohta :D Varsinkin sisällä otetuissa kuvissa se voi olla joskus tosi vaikee löytää, jos on vaikka vaan joku valkonen tasanen seinä taustalla, eikä oikeesti oo yhtään mitään kohdetta, että mistä kattois vähän suuntaa sille tarkennukselle. Mut jos sellanen mallipiste vaan löytyy, käytä sitä. Ja joku toinen ihminen käy myöskin korvikkeena :D toivottavasti tästä mun epämääräsestä sönkötyksestä oli ees jotain apua :)

   Poista
  2. Kiitos paljon, pitääpä kokeilla näitä vinkkejä ens kerralla! :)

   Poista
  3. no problem, aina saa kysyä jos on jotakin :)

   Poista

Nikon D7000
Nikon D800

Ellei toisin mainita, on jokainen tällä sivulla esiintyvä kuva itse ottamani ja täten siis suojattu tekijäinoikeuslain mukaisesti.