27.12.2013

Mustavalkoinen kuva värilliseksi

Löysin äsken meidän vanhasta valokuva-albumista iskän perheen mustavalkosen kuvan vuodelta 1967. Mua alko harmittaa, kun huomasin, ettei iskän ihan lapsuusajoilta oo oikeestaan ollenkaan värillisiä kuvia, joten päätin tossa aikani kuluks muokata semmosen :)


Ennen

Iskä, Mummu, Risto-setä, Pappa, Jorma-setä

Jälkeen


What do you think? :)

22 kommenttia:

 1. Vau, onnistuit tosi hyvin muokkaamaan tuon kuvan! :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Lightroomissa ensin muokkasin värisävyjä vähäsen - kontrasti, valotus, mustat, valkoset, highlightsit, varjot eli ne kaikki perus. Sen jälkeen sivellintyökalulla valitsin värin, säädin siitä mahollisimman luonnollisen näkösen (oli aika kauhee homma jokaisen sävyn kohalla :D) ja sen jälkeen vaan väritin niinku värityskirjan kuvaa. Ja valotin paikoin taustaa vähän gradientilla plus lisäsin terävyytyä. Viimeistelin sitten tota vähän Elementsillä, muun muassa papan hiuksia tummensin vielä vähän lisää ja lisäsin tohon pikkusen ruskeeta sävyy :)

   Poista
 3. Wouu oon sanaton! Upee, ihan kuin toi värikuva olis otettu just tollasena:o

  VastaaPoista
 4. Äää miten hienosti tehty!!:o

  VastaaPoista
 5. Toi on kyllä tosi hienosti tehty!

  VastaaPoista
 6. Tykkään siun blogista hirveesti, tosi aito ja oot taitava kuvaamaan ja sen näkee et nautit siitä!!(selasin melkei kaikki postaukset, hupsis) keep going, jäin lueskelemaan :)♥

  ~ http://somuchtosmileabout-ssaran.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi apua, menee ihan sanattomaks tommosista kommenteista! kiitos hirmusesti <3

   Poista
 7. Huikea muokkaus! Miten joku osaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos <3 ei se ollu oikeestaan teknillisesti kovin haastavaa, aikaa vievää kylläkin :--D

   Poista
 8. Tosi hienosti muokattu, miten voi ees olla mahollista! :o:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos!! haha, on se nykyajan teknologia vaan ihmeellistä :D

   Poista
 9. voi vähä hauska idea ja upee lopputulos!!!:)

  VastaaPoista
 10. mullaku on nyt canonin kamera ja aion ostaa nikonin (varmaan jonku D7100) niin voiko nikonin kameroissa säätää tota f-lukua?:) ja oot tosi hyvä kuvaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi säätää :) kiitos paljon! :)

   ps. toi D7100 on kuulemma tosi hyvä vaihtoehto, suosittelen :)

   Poista
  2. nikonin kameroissa on paljon paremmat ominaisuudet(megapikselit,tarkennuspisteet)kuin canonin kameroissa,sen takia ostaisin..siskolla on nikonin d3100 mutta yritin siitä muuttaa f lukua mutta sitä ei voinu muuttaa..?voiko sitä vaan muuttaa "paremmissa" kameroissa?:)

   Poista
  3. siis kyllä mun mielestä sitä f-lukua voi muuttaa ihan kaikissa kameroissa, ihmettelen tosi paljon jos ei voi. eli siis mun kummassakin kamerassa (Nikon D7000 ja D800) se ainakin toimii tälleen: laitan kuvausmoodin M-asentoon (kaikki manuaalisesti) tai A-asentoon (aukon säätö manuaalisesti). sen jälkeen pyöritän siellä kameran etupuolella (eli kuvaajasta katottuna just siellä objektiivin puolella) lähellä sitä kuvanottonappia olevaa pyörylää, jolla se aukko siis säädetään. jos ootte tehny just näin mut ei siltikään oo toiminu eikä käyttöohjeissa sanota mitään muuta, niin suosittelen käväsemään jossain kameraliikkeessä ihan kysymässä, että miten sitä arvoa saa vaihdettua :) toivottavasti oli jotain apua :D

   Poista

Nikon D7000
Nikon D800

Ellei toisin mainita, on jokainen tällä sivulla esiintyvä kuva itse ottamani ja täten siis suojattu tekijäinoikeuslain mukaisesti.