25.7.2012

All around the world people want to be loved

helou! :)

meillä leimahti taas kerran Millan kans ja päätettiin lähtee aamusta eräjormailemaan keskelle metsää. otettiin eväät mukaan ja käveltiin ihan kaikes rauhas ja pysähyttiin mun vanhan ala-asteen pihalle keinumaan ja kauhistelemaan sitä, et täytetään puolen vuoden päästä 18. mihin nää vuodet on kadonnu?

Kati 3 tai 4 vee.


jatkettiin pienen keinumishetken jälkeen matkaa ja suunnattiin kauheeseen pusikkoon hyttysten armoille. siellä oli tehty jotain metsätöitä, ja en kyl tajuu, et mitä hirvensontaa ne oli käyttäny lannotteena. hais meinaan ihan kiitettävästi :D onneks se löyhkä hälveni jossain vaiheessa, ja matka jatku taas ilosesti hymyillen. oli tosi kiva vaan katella maisemia ja ihailla luonnon hiljasuutta (jonka mä rikoin ehkä noin joka toinen minuutti karjumalla niinkun tonnin chiliä nielly jellona, jonka häntää jäytää murmeli. en vaan tajuu mikä mus on sellasta, et kerään kaikki paarmat itteeni).

yhteensä matkaa kerty sellaset 8,5km, kun oikastiin yhessä kohassa :D ei vaan jaksanu mennä ton pitempää, kun
a) reppu paino kolme kiloo
b) ulkona oli sellaset 24°C lämmintä. ei ollu kuuma ei.

ku pääsin kotiin, aloin lueskella mun vanhaa päiväkirjaa, jota kirjotin ennen ala-asteelle menoo :D vanhimmat merkinnät on vuoden 2000 alkupuolelta, eli olin just täyttäny viis vuotta :D huikeeta.
... ja sit vielä kolkkiluokan kevyt joululahjatoivelista:


joo. ei siitä sen enempää :D häpeen itteeni. meen tästä kaivautumaan jonnekin syvälle maan alle ja meen naimisiin myyrän kanssa ja vietän elämäni onnellisena kastematoja syöden. 

noen ehkä, tällä hetkellä kiinnostaa enemmän salaatti, jonka tein äsken :D oon ylpee itestäni, koska tuntuu, et sain vihdoinkin jotain hyödyllistä aikaseks tän loman aikana.hmm, mitäs muuta mää oon tehny tänää... ainii, katoin Jalin ja suklaatehtaan äitin kans :D oikeesti varmaan yks parhaista leffoista, mitä on. Johnny Depp on siinä niiiiin eri näkönen, mitä se on yleensä leffoissa, ja kaikki muutki näyttelijät on ihan älyttömän hyviä :D ja se juoni on ihan loistava. mut sit yks isoin asia, mikä muhun iskee, on sen elokuvan sanoma. 

se kertoo, et pitää nauttii siitä mitä on ja olla kiitollinen niistä asioista. Jali elää yhessä sen äidin, isän ja molempien isovanhempien kanssa pienessä talossa, jonka katto on rikki ja ruokapöytänä toimii isovanhempien sänky. Jali saa syntymäpäivälahjaks vuosittain yhen ainoon suklaalevyn, muuten ne syö päivästä toiseen kaalikeittoa, koska raha on loppumassa. lopulta sen isä menettää vielä työpaikkansa, mut kaikesta huolimatta ne jaksaa silti toivoo ja uskoo, et asiat kääntyy paremmaks. 

sit siinä näytetään vastakohtana muita perheitä, joissa asiat on paljon paremmin. yhen perheen lapsi syö minkä jaksaa, toinen kuluttaa vapaa-aikansa pelien ääressä, kolmas on ylisuorittaja ja neljäs saa aina kaiken, mitä se ikinä haluaa, kunhan se vaan vähän vinkasee isälleen, että 'tahtoo'. sen lapsen ainoo ongelma on se, ettei Villi Vonkka suostu myymään sen isälle koulutettua oravaa. ja vaikka nää lapset nyt onkin tosi kärjistettyjä stereotyyppejä, niin nykymaailmassa tämmösiäkin henkilöitä löytyy. kun on totuttu saamaan kaikki, niin ei sitä aina tajua, et ei kaikilla oo asiat yhtä hyvin. ja se näkyy kyl sitten yleensä näiden ihmisten luonteessakin. pienetkin vastoinkäymiset tuntuu maailmanlopulta ja ei osata arvostaa niitä asioita mitä on. löysin naurunappulasta tämmösen kuvan, johon on listattu "ensimmäisen maailman" ongelmia, jotka ei siis oo mitään oikeita ongelmia.


ja ite ainakin myönnän et on tullu valitettua melko monesta ton listan asioista :D välillä tuntuu, et pääsee elämästä liian helpolla. ei tarvi matkustaa montakaan tuhatta kilometriä Suomesta poispäin, kun saavutaan sellasille alueille, joissa kärsitään nälänhädästä, tappavista taudeista ja sodasta. niillä ihmisillä on asiat huonosti, niillä on oikeus valittaa. mut osa niistä ei ees valita, koska niistä tuntuu et asiat on hyvin niin kauan kun on perhe ympärillä. me valitetaan siitä, kun käsi on liian iso Pringles-purkkiin, kun älypuhelimesta loppuu akku yhen päivän käytön jälkeen, kun on nälkä ja vessahätä yhtäaikaa, kun nettiyhteys pätkii, kun mahaan alkaa sattua liiallisen syömisen seurauksena ja kun lemppariohjelma ei ookaan menny nauhalle. kyllä niitä oikeitakin ongelmia tulee vastaan, joten ite voisin ainakin yrittää olla jatkossa valittamatta noin pienistä asioista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nikon D7000
Nikon D800

Ellei toisin mainita, on jokainen tällä sivulla esiintyvä kuva itse ottamani ja täten siis suojattu tekijäinoikeuslain mukaisesti.