25.5.2013

Mansikkavadelmamousse

aattelin alkaa jakaa täällä aina välillä jotain reseptejä jotka oon todennu hyviks :) löysin tänään yhestä ruokablogista vadelmamoussen ohjeen ja muuntelin sitä vähän.

Tarvitset:
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria/makeutusainetta (esim. Stevia)
  • 1 tl sitruunamehua
  • 4 liivatelehteä
  • 2rkl vettä
  • 2 kananmunanvalkuaista
  • 1 prk Valion makea mansikka -rahkaa
  • 2 dl vaniljajogurttia
  • 200g soseutettuja vadelmia
  • 2dl soseutettuja mansikoita
1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan
2. Vatkaa sekaisin tuorejuusto, puolet sokerista/makeutusaineesta, mansikkarahka ja vaniljajogurtti. Lisää sitruunamehu.
3. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana muiden aineiden sekaan samalla vatkaten. 
4. Vatkaa valkuaisista kova vaahto ja lisää vähitellen loput sokerista sen sekaan. Lisää 1rkl vaahtoa jogurtti-rahka-juusto seokseen ja vatkaa huolellisesti. Lisää tämän jälkeen loput vaahdosta varovasti lusikalla sekoittaen. 
5. Kaada moussen sekaan soseutetut vadelmat ja mansikat. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunti.


Tää oli tosi hyvää ja helppo tehä - suosittelen jos yhtäkkii iskee pieni makeennälkä :D 

2 kommenttia:

  1. heii kerro se juttu mikä sun piti kertoo siitä lehti joutsen kuvasta!!x))) vai kerroiks jo ja en oo vaa huomannu :3

    VastaaPoista
  2. siis siitä piti tulla meiä koulun logo ja koulu olis halunnu ostaa sen käyttöoikeudet mut ne sit muuttiki mieltää vähä aikaa sitte ku ei viitti alkaa vaihella tota joutsenkuvaa jokapaikkaa :)

    VastaaPoista

Nikon D7000
Nikon D800

Ellei toisin mainita, on jokainen tällä sivulla esiintyvä kuva itse ottamani ja täten siis suojattu tekijäinoikeuslain mukaisesti.