19.3.2015

My Bucket List: Capture the Northern Lights


Yksi kerrallaan
Taivaan silmät aukeaa
On loisto yllä hangen
Tulen entisaikojen
Vaan alla lämmön
Ja päällä ikiroudan 
Sitä yksi katsoo
Hievahtamatta kuin jää

Vaikkei tänne keskustan lähettyville revontulet kovin hyvin näkyneetkään (kaikki ne ihanat punasen sävyt jäi kokonaan piiloon ja vastarannan valosaaste sai mut melkein hyppäämään jäästä läpi...), niin sain otettua elämäni ensimmäisen revontulikuvan. 

Palaisin sen verran vielä edellisen postauksen aiheeseen, että mikäli jollakin on tallessa Keskisuomalainen viime sunnuntailta, niin sieltä löytyy juttu musta ja Heidistä :) Samaa asiaa löytyy myös verkkolehden nettisivuilta, jonne pääsee klikkaamalla t ä s t ä.


Ps. Seuraava postaus on Lontoo 2/2. Lupaan.7 kommenttia:

 1. "voi hnnngghh valosaaste!" ajattelin itsekin kun takapihalla pompin kameran kanssa (klo 22 matikan yo:ta edeltävänä iltana en kehannu lähtee autolla ajelemaan rumia keinovaloja pakoon D:)!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin ajattelin mä! Valosaasteen takia en nähnyt revontulia ollenkaan, vaikka kuulemma muutaman kilometrin päässä näkyi jo hyvin.

   Poista
  2. hahah ihana kun on ihmisiä jotka pystyy samaistumaan :D oikeesti se turhauman määrä kun näki kuvia, mitä oli otettu just jostain keskeltäeimitään :D ehkä mä sit joskus jaksan lähtee sinne asti kuvaamaan.. :D

   Poista
 2. Minkä kuvapalvelun kautta lataat kuvat blogiisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Flickrin, mutta en tiiä yhtään, että minkä laatusina mun kuvat näkyy täällä blogissa.. Aiemmalla koneella ne oli ihan hyviä, mutta uuden koneen näytöltä ne näyttää tosi rakeisilta, jos säädän valmiiks leveydeks 800px..

   Poista
  2. Miten sitten saat kuvasi noin, että niitä klikkaamalla ei joudu suoraan flickriin? :O Omassa blogissani kun kuviani klikkaa tämä avaa flickrin ja tätä kautta pääsee feedilleni mitä en halua...

   Poista
  3. hmmm mitenköhän mä selittäisin tän... kun sä klikkaat flickrissä jonkun kuvan auki, se näkyy ensin sellasella tummalla pohjalla. sen tumman pohjan alareunan oikeessa reunassa on neljä kuvaketta. klikkaat niistä sitä latauskuvakkeen näköstä kaikkein oikeenpuolimmaista. siinä tulee "view all sizes". avaat sen. sen jälkeen valitset niistä vaihtoehdoista sen koon, et minkä kokosena haluat kuvas näkyvän blogissa ja ihan vaan hiireen oikeella painikkeella "kopioi kuvan URL-osoite". sen jälkeen bloggerissa kun lisäät kuvaa, lisäät sen sillä tavalla että valitset kuvan lisäykstavaks "URL-osoitteesta". :) toivottavasti tajusit ja anteeks et vastaukses kesti, huomasin sun kommentin vasta nyt :(

   Poista

Nikon D7000
Nikon D800

Ellei toisin mainita, on jokainen tällä sivulla esiintyvä kuva itse ottamani ja täten siis suojattu tekijäinoikeuslain mukaisesti.