17.2.2015

Stargazing


Pakotin iskän tulemaan mun seuraksi eilen Nyrölän kallioplanetaariolle kuvailemaan tähtiä - ja oon ihan sanaton vieläkin. Ellei pakkanen olisi hyytänyt mun luita jääpuikoiksi, olisin lähtenyt varmaan vasta aamulla kotiin. Mä en oo koskaan nähnyt missään yhtä paljon tähtiä taivaalla, se oli ihan kuin lumisadetta, joka ei koskaan saavuttaisi maanpintaa.

Jos vaan asutte inhimillisen matkan päässä jostain valosaasteettomasta paikasta, suosittelen ehdottomasti väijymään Forecaa selkeän illan varalta. Suosittelen myös sellaisen sattuessa kohdalle pukemaan kaikki vaatekaapista löytyvät toppavaatteet päälle, kunnes ette taivu sitomaan kengännauhoja ja kiroatte sitä, kun ulko-ovella alkaa pissittää.

Ihan uskomatonta. Ja jopa ukulelen soittoakin rentouttavampaa. (Hahah, oon ihan koukussa siihen... Ja siitä puheen ollen uskaltauduin julkaisemaan lyhyen laulu-/soittovideon instagramissa... Ääk. Tästä pääsette sinne: click)


Yesterday my dad took me (read: I forced him to come with me) to the outdoor planetarium of Nyrölä. The beauty of the starry sky made me completely speechless; it was one of the most amazing things I've ever seen. Being there was even more relaxing than playing the ukulele. (Haha, I'm so addicted to it. And speaking of that... I published a short singing-/playing video on Instagram... Yikes. You'll find it here: click)

26 kommenttia:

  1. Aivan mielettömän upea kuva, sitä vaan tekee mieli tuijottaa ja tuijottaa! <3 Itsekin mummolassa tapasin katsella tähtitaivasta kirkkaina pakkasöinä. Sitä tuntee itsensä kyllä niin pieneksi, kun on tuollaisen valtavan tähtikaton alla :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoskiitoskiitos<3 joo, mullakin tuli mieleen oma mummula ja iskällä samaten.. :) oli kyllä upea fiilis!

      Poista
  2. Mää hajosin tolle toppavaatejutulle xD voi kuule kati, johan rupes mua masentamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin siis niin siisti tuo foto!

      Poista
    2. xDDD voikuule ihanuus älä suotta masennu :) mutta kiitos kauuuhian paljon <3

      Poista
  3. Upea kuva! :)
    Pakko kysyä, että miten väijyt tuota Forecaa? Tai siis katsotko vaan siitä yön kohdalta onko pilvistä vai ei, vai onko siellä joku piilotettu ominaisuus? :D

    VastaaPoista
  4. Upea kuva! :)
    Pakko kysyä, että miten väijyt tuota Forecaa? Tai siis katsotko vaan siitä yön kohdalta onko pilvistä vai ei, vai onko siellä joku piilotettu ominaisuus? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos!! :) mä katon sieltä kaupungin useemman päivän ennusteiden kohdalta aina tuntiennusteet illalta ja katon sit siitä kohasta että onko selkeetä vai pilvistä :)

      http://www.foreca.fi/Finland/Jyvaskyla/tenday

      hirmusen paljon ne kyl vaihtelee et jos viikkoo aiemmin kattoo niin ei kyl oo luottamista.. :D

      Poista
  5. Apua aivan uskomaton kuva!! Millä ihmeen asetuksilla sä oot sen ottanut? Miksei mun kuvat näytä tolta? ;D Oon suorastaan häkeltynyt että joku osaa ottaa noin uskomattomia kuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voiapua kiitoskiitoskiitos <3 käytin 12-24mm laajakuvaobjektiivia ja otin 4 kuvaa jotka sit photoshoppasin panoraamaks että sain tarpeeks ison alueen näkyviin :) suljinaika oli 25sec, aukko4 ja ISO3200 :) ja rawina kuvasin, koska valkotasapaino on helpoin säätää sitä kautta :)

      Poista
  6. aivan upee kuva!! Vitsi jos asuttaus samassa kaupungissa niin tulisin todellakin sun kanssa kuvaamaan vaikka koko yöksi haha! (Kukaan ei nimittäin lähe mun kanssa oikeen kuvaamaan keskellä yötä xd)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos!! :):) hahah eikä vähänkö ois huikeeta, mulla on ihan sama ongelma xD jos joskus eksyt jyväskylään niin let me know! :DD

      Poista
  7. Voi hitsiläinen miten huippu kuva! Keskellä yötä on kyllä jostain syystä (*köh köh*) hankala saata kuvausseuraa :---D Meillä on onneks kaks mökkiä, jotka molemmat melko valosaasteettomalla paikalla, niin hyvin saa noita tähtitaivaita kuvattua :---) Ja pari kuvaa on tullut omalta takapihaltakin otettua, sen verran syrjemmässä asutaan :---)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voikiitti hirmusesti! :)) hahah no ku samaa mä mietin aina!! mikä ihme siinä on ettei ihmiset lähe keskellä yötä seisomaan kaheks tunniks -20°C pakkaseen meanwhile mä säädän kameran kans?? xd kummaa porukkaa...

      ää eivitsi vähänkö mäkin haluaisin jonkun tollasella paikalla olevan mökin! olis vaan niin upeeta mennä omalle pihalle räpsimään :)

      Poista
  8. Näyttää niin upeelta oon ihan sanaton!!

    - nora
    www.uploading-my-mind.blogspot.fi

    VastaaPoista
  9. Oi vau! Mä itekkin oon kokeillut muutaman kerran tähtikuvausta mutta toistaiseksi oon vaan kerran onnistunut :D

    Linkkasit sun blogin mun topikkiin Demissä joskus aikoja sitten, ja rakastuin sun blogiin ensisilmäyksellä mutta en heti voinut liittyä lukijaksi, koska en nähnyt lukijapalkkeja blogeissa eikä hallintapaneeli suostunut kanssani yhteistyöhön :D Mutta heti kun se lähti taas pelittämään mun oli pakko liittyä ekana sun lukijaksi! Sulla on ihan mielettömiä kuvia, rakastan katsoa niitä :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi ää mikä kommentti!! kiitos<3<3 ihana kuulla, että joku on tota mieltä! :))

      Poista
  10. wow the picture is so beautiful <3

    xx
    beauthi.blogspot.com

    VastaaPoista

Nikon D7000
Nikon D800

Ellei toisin mainita, on jokainen tällä sivulla esiintyvä kuva itse ottamani ja täten siis suojattu tekijäinoikeuslain mukaisesti.