23.11.2014

Favorites of the Year

Helou kaikille!

Täällä kirjottelee tosi epäaktiivinen (.... passiivinen? :D) bloggaaja. Mulla on ollu ihan kamalasti kiireitä ens kevään pääsykokeeseen valmistautuessa ja joululahjojen kanssa säätämisessä, joten en oo ehtinyt kuvailemaan oikeastaan yhtään. Äsken lähdin kyllä liikkeelle auton ja kameran kanssa, mutta ennenkuin kivaa kuvailupaikkaa löytyi, huomasin huristelevani noin 50km päässä kotoa oravien armoilla keskellä kuusimetsää.

Kiireet ei tunnu helpottavan kyllä ollenkaan, kun katson kalenteria eteenpäin. Ens vikolla on edessä
1) Heti maanantaina yhdeksältä aamulla esitelmä yläastelaisille lukio- ja yliopistoelämästä 
2) Tiistaina autokoulun kakkosvaiheen ajotunti 
3) Heti perään info vapaaehtoistyöstä vanhusten parissa! Lähdin siis mukaan vapaaehtoistoimintaan ja menen viikottain pitämään seuraa vanhainkotiin jollekin, joka kaipaa juttuseuraa ja ulkoilukaveria :) 
4) Keskiviikkona meenkin sitten tapaamaan sitä kyseistä vanhusta ja tutustumaan siihen! :) 
5) Torstai-perjantai menee luonnontieteilijöiden risteilyllä Itiksellä...
6)... Ja jos aikaa jää ja jaksamista on, niin viikonloppuna suuntaan parhaan kaverin luokse Kuopioon :D

Mutta nyt tosiaan tämän postauksen aiheeseen! Katselin mun arkistoja ja huomasin, että tänä vuonna kameran kanssa on tapahtunut jonkinasteista kehittymistä. Muokkailu menee jo suht rutiininomaisesti, eikä enää tarvitse räpsiä kahtasataa kuvaa samasta kohteesta ja toivoa, että josko siellä joku onnistuisi :D Ajattelinkin siis tehdä tämmöisen koosteen mun omista kuluneen vuoden lemppariotoksista - alkaen siis joulukuusta 2013.



Colors of the Wind (oma lemppari!)
Day Escapes
Generations

(Tällä kuvalla on ihan hirmusen iso tunnearvo, koska se on viimeinen kuva mummusta elossa kotona. Sylissä hänen lapsenlapsenlapsensa <3)

(This photo has a lot of sentimental value. It's the last photo of my granny alive at home. She's holding her great grandchild <3)

Ja kehykset ihan sen takia vaan, että kuva erottuisi paremmin, kun on sen verran läheltä otettu.
The Night of Geneva
Meltdown
Takeoff
The Last Rays of Light
Pilvilinnan Prinsessa
Resurrection
YO Ami
YO Taru
YO Katariina
The Road
The Milky Way
Lightrays
The Fallen Angel
The Sun Corral
Windy Fields
After the Rain
Night and Day
Reflections
Rocky Stream


Mikä oli teidän suosikki tältä vuodelta? :)
Which one was your favorite?


33 kommenttia:

  1. Wau! Nää oli kaikki niin mielettömän upeita etten osaa valita parasta... Resurrection on ehkä kivoin :3

    VastaaPoista
  2. Ihan sairaan hienoja! :o
    Munkin lemppari on tuo eka, ja myös kaksi viimeistä ja... :D

    VastaaPoista
  3. Apua, aivan ylihienoja kuvia!! :) Lemppariksi nousi kyllä toi eka, siitä sais todella siistin taulun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos<3 ihana jos joku jaksais katella omalla seinällään mun otoksia ^^

      Poista
  4. Colors of the Wind, Windy Fields, Milky Way. :) Tämä nyt on ihan makuasia ja riippuu tietysti siitä mitä itse kuviltasi haet, mutta mielestäni sun kuvat näyttää välillä turhan muokatuilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! :) hei tiiätkö, oon ihan samaa mieltä noista joistakin alkupään kuvista :D niihin liittyy pari pointtia:
      1) mä olin sillon nolo enkä osannu säätää LCD-näyttöä perus RGB-asetuksille, joten aina kun mun näytöllä joku kuva näytti hyvältä, toisten näytöillä se näytti ihan haaleelta ja värittömältä :D vedin sitten yleensä aina ne säädöt sinne tappiin asti, että varmasti olis väriä myös muiden screeneillä xD joskus ne sitten meni vähän yli..
      2) joissakin kuvissa oon vaan halunnu korostaa sitä värikkyyttä ehkä vähän sinne "luonnottomuuksiin" asti. esimerkiks just Colors of the Windin halusin näyttävän just tolta, vaikken sitä niin paljoa loppujen lopuks ookaan muokannu. jotkut kuvat puolestaan on ns. "taidetta", niinkun esimerkiks toi Day and Night, ja sillon oon tarkotuksella muokannu niitä enemmän sellaseks fantasiamaailmatyyliseks :)

      Poista
  5. Pakko kommentoida nyt, kun oon jo joitakin kuukausia seurannut blogiasi, että ihan huikeita kuvia! Itsekin valokuvaan paljon ja sulta saa kyllä aina inspistä kuvaamiseen :) En osaa päättää parhaimpia... Ihailen vaan siun valon käyttöä kuvissa... wow :)

    VastaaPoista
  6. Upeita kuvia, Milky way on jotenkin lumoava :) Vitsi sä kyllä varmaan sovit tosi hyvin tommoseen vanhusten kanssa oloon! Onnee sille kuka saa viettää aikaansa sun kanssa :D Ja kyllä se vapaaehtoistyö varmaan antaa sullekin paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainiin piti vielä kysyä kun et oo tainnu täällä blogissa vielä kertoo (tai sit on menny multa ohi), että millasta siellä yliopistossa on ollut? :)

      Poista
    2. Voi kiitos<3 ihanasti sanottu! mulla itse asiassa oli eilen eka tapaaminen tän mummon kanssa ja oli kyllä älyttömän ihanaa. mulla meinas monesti tulla itku kun se oli niin sulonen ja herttanen :D tää on vaan niin sellanen juttu mitä haluun tehdä jatkossakin! tää tosiaan antaa ihan hirveen paljon, siinä lähtiessäkin kun se mummo kiitteli mua siitä, että viitsin käydä katsomassa, niin totesin vaan että ei oo vaiva eikä mikään ja tää on mulle itelleni vaan ihan tosi kivaa :) ja tarkotin sitä oikeesti! niin ää, oon ihan innoissani :D

      hahah no siis tää yliopistojuttuhan meni tälleen: olin siellä sen pari kuukautta ja pääsin jopa 25 valitun ihmisen joukkoon opiskelemaan nanotieteitä, mutta sitten totesin että tää vie multa liikaa aikaa lääkikseen lukemisen kannalta, joten otin ja häivyin xD nyt oonkin sit kotosalla lueskelemassa pääsykokeeseen :) edelleenhän mä siellä yliopiston kirjoilla oon ja who knows vaikka menisin sinne jossain välissä takasinkin, mutta just nyt mä tavottelen sitä, mikä on ollu mun unelma niin kauan kun vaan muistan :)

      Poista
  7. Jessus mitkä värit näissä! Upeita :-)

    VastaaPoista
  8. Ei vitsi, ihan mielettömiä kuvia oot napsinu! Wau :-)

    http://o-something.blogspot.fi

    VastaaPoista
  9. Vau! Mä tykkäsin tasapuolisen hirmusti kaikista nuista maisemakuvista :)

    VastaaPoista
  10. Milky Way ja Meltdown oli minun suosikit. Upeita kyllä kaikki! Mikä/mitä objektiiveja sulla on? Ja varmaan joku suodinkin, joka piirtää valot tuollaisina "tähtinä"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! <3 hömhöm mitähän kaikkia mulla on... mulla on vanhaan kameraan DX-kokosia 18-105mm, makro 40mm ja laajakuva 12-24mm (jota käytän uudessa kamerassa tosi ahkerasti varsinkin maisemakuvissa). uuteen kameraan on kaks putkee - tele 28-300mm ja perus 50mm 1.4 :) ja joo, mulla on NDx400 harmaasuodin plus sitten ihan perus UV-suodin, mutta toi harmaa on se, joka tekee ne tähdet :)

      Poista
  11. Miekin kysyisin objektiiveista :0 ärsyttää, kun en parempaan kuin mitä nyt uusimmassa blogini postauksessa näkyy ja harkitsen uuden ostoa (taas). Vai onko tää rungosta kiinni? Itellä Nikonin D3100 D:
    - adlapla.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. objektiivit löytyykin edellisestä kommentista mainittuna ^^ no siis, katselin noi sun kuvat läpi ja ei se rungosta oo kiinni, että no worries :) mä oikeestaan voisin mennä vastailemaan paremmin tuonne sun blogin puolelle niin tulee ainakin huomattua! :)

      Poista
  12. Tykkään ihan hulluna varsinkin näistä sun luontokuvista!

    VastaaPoista
  13. The road ja lightrays oli ihan pirun hienoja! Jäin tuijottamaan niitä hetken ihan silmät pyöreinä että häh

    VastaaPoista
  14. Voi hitsi, ompa ihan mahtavia kuvia! Pakko lienee liittyä lukijaksi, niin saa katsella useamminkin näin hienoja otoksia :)

    VastaaPoista
  15. aivan mielettömän upeita kuvia! ei edes pysty valitsemaan lempparia, kun kaikki on niin älyttömän siistejä. ainakin toi resurrection on vaan sellanen, että silmät jää jumiin ja on vaan pakko tuijottaa :D mutta tykkään kyllä ihan kaikista, ja ihan kamalan paljon :)

    VastaaPoista
  16. Vau! Tosi hienoja kuvia, oot todella hyvä kuvaamaan! :)

    http://laura-pauliina.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Nikon D7000
Nikon D800

Ellei toisin mainita, on jokainen tällä sivulla esiintyvä kuva itse ottamani ja täten siis suojattu tekijäinoikeuslain mukaisesti.